Tichete de vacanță

Redescoperă acum România cu tichete de vacanță !

Plata cu tichete de vacanta

Angajatorul este liber să decidă dacă acordă salariaților încadrați cu contract individual de muncă tichete de vacanță, nivelul sumei pe care o acordă sub forma tichetelor de vacanță, numărul salariaților cărora le acordă astfel de tichete, precum și criteriile pe baza cărora sunt selectați salariații beneficiari de tichete de vacanță.

Angajatorul este stimulat să acorde salariaților aceste tichete prin faptul că sumele corespunzătoare tichetelor de vacanță acordate sunt deductibile integral pentru angajator la calcululul impozitului pe profit în limita a 6 salarii de bază minime brute pe țară garantate in plată, pentru fiecare angajat, în decursul unui an fiscal.

Tichetele de vacanță sunt scutite de la plata contribuțiilor sociale. Pentru aceste tichete se plăteste doar impozitul pe salariu de 16%, similar tichetelor de masă.

Salariații care primesc tichete de vacanță în locul primelor de vacanță în bani, vor petrece în mod efectiv o vacanță în România, ceea ce va duce la refacerea capacității de muncă a acestora, precum și la o motivare suplimentară, cu costuri mai mici pentru angajator decât în situația acordării primei de vacanță. Suma maximă deductibilă destinată acestor tichetelor este de 6 salarii de bază minime brute pe economie, pe salariat, dar angajatorul poate decide acordarea de tichete și în sume mai mici, în funcție de buget și politică salarială specifică.

Iată în continuare un exemplu vis – a – vis de costurile dumneaoastră în calitate de angajator, în 2 situatii posibile:

 1. angajatorul acordă salariatului o primă de vacanță în valoare netă de 1.000 Lei/an.
  Costuri totale angajator pentru acordarea primei: ~ 1.830 Lei
 2. angajatorul acordă salariatului tichete de vacanță în valoare de 1.000 Lei/ an.
  Costuri totale angajator pentru acordarea tichetelor: ~ 1.290 Lei, în situația în care angajatorul decide să suporte impozitul pe salariul datorat de angajat pentru aceste tichete și îi acordă o primă care să îi acopere impozitul plătit pentru tichete.

Avantaje salariat
Salariații pot primi din partea angajatorului tichete de vacanță plătite integral de către angajator pentru petrecerea de vacanțe în România. Salariații pot alege liber agenția de turism sau hotelul dintre cele care acceptă tichete de vacanță, de la care să cumpere serviciile turistice în România. Prin contribuțiile și taxele mai mici aplicate de către stat angajatorilor pentru sumele acordate sub formă de tichete de vacanță, se motivează angajatorii în a decide acordarea de astfel de beneficii unui număr cât mai mare de salariați.

Avantajele achiziționării sejurului cu tichete de vacanță de la TRANSILVANIA HOTELS & TRAVEL

 • TRANSILVANIA HOTELS & TRAVEL este una dintre cele mai importante companii de turism, având un portofoliu de aproximativ 50 de hoteluri proprii în România și tarife preferențiale pentru alte peste 500 de hoteluri și pensiuni din țară !
 • TRANSILVANIA HOTELS & TRAVEL este o companie cu o vechime de 14 ani pe piața și peste 200.000 de clienți anual.
 • Prin TRANSILVANIA HOTELS & TRAVEL puteți achiziționa sejurul dorit cu tichete de vacanță, chiar dacă unitățile hoteliere în cauză nu acceptă tichete de vacanță.
 • Deși tichetele de vacanță sunt valabile până la sfârșitul anului în care au fost emise, achiziționând de la TRANSILVANIA HOTELS & TRAVEL cu aceste tichete, puteți petrece efectiv sejurul și după expirarea termenului de valabilitate al tichetelor.
 • TRANSILVANIA HOTELS & TRAVEL acceptă tichete de vacanță de la toți cei trei emitenți autorizați: Edenred, Sodexo și Cheque Vacances (prin Cheque Dejeuner).

Normele și metodologia acordării tichetelor de vacanță:

O.U.G. 8/2009       H.G. 215/2009

Edenred Romania SRL
Calea Șerban Vodă 133,
Sector 4, cod 040205, București
www.edenred.ro
021 301 33 11
031 225 02 11
0741 812 512
Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Cheque Dejeuner
Rams Center,
Șos. Dudești - Pantelimon nr. 42,
Sector 3, cod 033094, București
www.chequedejeuner.ro
021 402 82 23, 021 313 00 74
021 312 64 91
Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Sodexo Pass
Str. Biharia nr. 67 - 77, corp B, intr. 3,
Sector 1, București
www.sodexo.ro
021 204 46 46, 0372 15 16 17
Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Înapoi