Sugestii și reclamații

În cazul în care aveți probleme legate de o solicitare care nu poate fi rezolvată prin e-mail sau cu consultantul TRANSILVANIA HOTELS & TRAVEL cu care discutați, puteți lua legatura pentru conciliere internă gratuită cu doamna Mihaela Botez, e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

În cazul în care sunteți nemulţumit de serviciile turistice primite, aveți obligaţia de a întocmi o sesizare în scris la faţa locului, clar şi explicit, cu privire la deficienţele constatate, legate de realizarea pachetului de servicii turistice contractat, ce se va transmite prompt atât reprezentantului TRANSILVANIA HOTELS & TRAVEL, cât şi prestatorului de servicii turistice (conducerii hotelului, restaurantului, reprezentanţilor locali ai touroperatorului).
Datele de contact ale S.C. TRANSILVANIA HOTELS & TRAVEL S.A:
Telefon: 0040 21 212 00 44
E-mail:  Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Atât TRANSILVANIA HOTELS & TRAVEL, cât şi prestatorul de servicii turistice vor acţiona imediat pentru soluţionarea sesizării. În cazul în care sesizarea nu este soluţionată sau este soluţionată parţial, veți depune la sediul TRANSILVANIA HOTELS & TRAVEL o reclamaţie în scris, în termen de maximum 5 zile calendaristice de la încheierea călătoriei, urmând ca în termen de 30 de zile calendaristice, TRANSILVANIA HOTELS & TRAVEL să vă comunice soluția, după caz.

Înapoi